Saturday, November 5, 2016

Hmmmm


Monday, October 24, 2016

Terpisah jua kita akhirnya...

Hari ini.. 25/10/2016.
Penyerahan Si Tenggiling Biru kepada penjaga barunya..

video

Banyak kenangan pahit manis, suka duka, dgn Si Tenggiling Biru.
Kontroversi, bank kejar, bercinta, panjat roundabout,orang sodok, sodok orang, orang langgar, rosak, kena saman,h ilang kat tempat parking,posting, travel sana sini sorang2..1001 satu kenangan..hmmm..
Tapi walaupun jauh.. dia masih dlm jangkauan.


Kete yg tak pernah bg masalah ketika aku ada masalah..
Jasa dia sgt besar.. tiba masanya dia berjasa utk adik aku pulak..

Venue :- Lapangan Terbang Sultan Ismail, Senai, Johor.
Masa :- 06:39:27
Tarikh :- 25 Oktober 2016
Saksi :- Bob a.k.a cameraman.

Tuesday, August 23, 2016

buntu..

Buntu.. Blur kejap.
Hmmmm..selalunya aku ni byk idea... Tapi, kenapa bkn sekrg..? Ape alasan aku nk bg? Ape plan aku utk next move. To fast. Will lost it. To slow. Will gone.
Antara tanda2 yg kurang baik.. Bila... Kita bkn lg dlm senarainya yg utama.
Bkn tak pernah jadi... Baaaanyak kali... Bkn seorg... Baaaaaanyak org..
Tp terlalu awal utk give up.. Berdoa pada yg satu.. Agar semuanya baik belaka.



dia..

Hari ni.. 16 August. Masa dah singkat.. Nombor dah ada.. So, mcm2 perasaan bercampur aduk, dup dap dup dap.. Aku call jugak.. Respond? Dia tak jwb. So aku bagi salam dlm wassap. Tak sangka, lepas tu dia reply.. So aku ckp bleh call tak? Jawapannya.....boleh?!
So agak lama jugak aku bersembang, walaupun tajuk lebih kepada isu semasa, MH 370,MH 17 etc.. Termasuk bincang pasal bisnes.
So buat masa ni, aku cuma go with da flow... Berdoa dan berserah...ape yg terbaik, harap Allah mudahkan.

yesterday...

Arkarna – So Little Time Lyrics

Took a while to drag me out of bed,
Aim some coffee at my head,
Saw the clock I'm running late,
It's an ordinary day.

And I'm like a dog on heat,
Knock one out and then fall asleep,
It's sad but true,
I'd rather be with you

Don't you forget about me,
When you're a celebrity,
It will be only you and me
Before too long.

So little time so much to do,
I rather spend my days with you,
So little time so much to do,
I'd like to spend one day with you,

And if that day is not enough,
Maybe we can stay in touch,
But I'm not making plans for tomorrow,
For tomorrow never comes.

Said I've been celibate for years,
Not out of choice theres no-one here,
See I can't give my end away,
Another ordinary day,

And I've love to see a little more of you,
You're clothes would look better on my bedroom floor,
Bedroom floor,bedroom floor.

Don't you forget about me,
When you're a celebrity
I know you're busy,
But we all need somebody - before too long

So little time so much to do,
I'd rather spend my days with you,
So little time so much to do,
I'd like to spend one day with you,

And if that day is not enough,
Maybe we can stay in touch,
But I'm not making plans for tomorrow,
For tomorrow never comes.

Never comes
Never comes
For tomorrow
Never comes

Wednesday, August 10, 2016

Dia- Si Primadona.

Hmmmm.. 50 minit dah berlalu..
Sungguh aku tak sangka, dia yg pernah menjadi ratu dlm hati aku...kini seorg artis!
Sejak 2 menjak ni aku tak tahu kenapa hati aku nk tgk drama pkl 7 TV3.
Ni semua si bdk rumah yg gila termelekat tgk drama coretan jiwa si penulis... Cerita yg tak berpijak di bumi nyata.
Dan hari ni, 8/8/2016. Baru aku perasan..watak Rabia adalah seorg perempuan yg pernah aku puja seblum ni.
Hahahaha... Mmg sungguh tak terjangka di kepala otak.
Mcm aku jugak.. Tak pernah pernah terlintas kat otak aku utk kerja dgn airlines.
Semuanya ketetapan Illahi.. Di Maha Pencipta, Maha Mengetahui. Kita hanya merancang...
Tapi sygnya... Seceria wajahnya, menyimpan seribu duka..
Kenapa nilai kesetiaan bagai tiada makna sekrg ni...?
Tidak bersyukur dgn apa yg ada..
Arghhhh.. Otak spark dah.. Mcm2 dah kat kepala aku..
Dlm masa yg sama, ada pulak org baru muncul sana sini..?!
Ya Allah... Tolong hambamu ini....

Wednesday, June 1, 2016

percayalah...

Selalunya kita dgr kata2 indah..utk kuatkan semangat bila seseorg patah hati.. Tp, aku rasa org yg pandai berckp tu selalunya si pemangsa.. Pasal mangsa waktu tu dah tak jadi org dah...

So, kesimpulannya.. Andai jodoh tak kesampaian..
Madah yg indah selalunya bkn dari bibir si dia yg ditinggalkan...